Šlep kvada

Pružamo profesinalnu uslugu šlep kvada na bilo koju lokaciju u Srbiji. Naša šlep služba za transport kvadova će pažljivo utovariti jedan ili više kvadova na šlep, i bezbedno i sigurno ih transportovati na željenu lokaciju. Možemo trasportovati 3 kvada odjednom. Nudimo uslugu trasporta do lokacije i sa lokacije nazad.

Kod šlepa kvada treba napomenuti da se on ceo utovaruje na prikolicu i da se ne radi klasična vuča. Prilikom šlepanja kvada na autoputu kvad ne sme da ni jednim delom dodiruje put. Em što zakonski nije dozvoljeno, em što može doći do kvara na četvorotočkašu.

slep kvada
Sadržaj

Šlep kvada Beograd

Šlepanje kvada je slično kao i kod automobila, sa tim što je transport kvada na prikolici obavezan, jer kvadu nije dozvoljeno da se kreće da određenim putevima.

Kvad ili ATV(all terrain vehicle) je jedan od najčešćih offroad vozila i vozila za uživanje. Nastao u Japanu i do 1980 godine je ATV bio sa tri točka. Početkom osamdesetih kreće proizvodnja kvadova kakve danas znamo i ATV sa 3 točka odlazi u istoriju. Više o istorijatu kvadova pročitajte ovde. Klasifikovan je kao vozilo za sve terene. Zbog svojih specifičnosti i krute osovine, ne može se svrstati ni u klasična vozila ni u motore.

Kvadovima je zabranjeno kretanje po auto putu i da bi se došlo do željene staze i lokacije potrebno je šlepanje kvada.

Šlep služba Beograd
Hitne intervencije

Transport kvada

U zavisnosti od lokacije trasporta, veličine kvada i ako je u pitanju šlep više kvadova, zavisiće i vozilo za šlep kvada. U ponudi imamo standardno šlep vozilo, džip sa specijalnom prikolicom ili kombi.

Šlep i transport kvada se razlikuje od šlepa motora i može se izvršiti uz pomoć kamiona sa silazećim navozom.

Za transport kvada se najčešće koristimo vozilo sa specijalizovanom prikolicom radi lakšeg utovara. Kvad se vezuje – pričvršćuje specijalnim gurtnama kako bi trasport bio što sigurniji. Ukoliko se vrši transport na specijalnoj prikolici za šlep kvadova, potrebno je prilagoditi brzinu vozila i izbegavati rupe. Slično kao i kod šlepa teškog tereta, kao što se šlep kvada ponekad i klasifikuje.

Šlep bagija

Kod bagija važe ista pravila kao i za kvad, ne sme se voziti po auto putu, te je šlep na lokaciju neophodan.

Prilikom šlepanja bagija potrebno je angažovanje šlep kamiona kako bi se kompletno utovario, kao kod šlepa automobila sa automatskim menjačem. Proces šlepanja je isti kao i kod ostalih vozila.

Ukoliko vam je potrebno šlepanje bagija Šlep-Šlep.rs vam može pomoći. Brzo i sigurno ćemo odšlepati vaš bagi na željenu lokaciju.

Samostalno šlepanje kvada

Veliki broj vlasnika kvadova se samostalno organizuje za šlep. Neki imaju specijalne prikolice pa nakače na kola, neko ga utovari u kombi. Prilikom samostalnog šlepanja kvada treba dobro obratiti pažnju da lepo pričvrstite gurtnama kako ne bi imalo lufta.

Prilikom šlepa kvada na prikolici, kvad se postavlja što bliže spoju prikolice i automobila kako bi osigurao balans. Potrebno je voziti lagano, paziti na rupe i proveriti da li je ručna kočnica podignuta na kvadu.

Prilikom šlepa kvada u kombiju, sve isto važi samo bez gurtni.

Samostalno šlepanje kvada ili angažovanje šlep službe?

Ako imate prikolicu i već ste to radili, onda je samostalni šlep pravi izbor. Ukoliko nemate prikolicu ili želite sa društvom (više kvadova) da idete na put onda je angažovanje profesionalne šlep službe za šlep kvadova idealno rešenje.

Kada je potrebno šlepanje i transport kvada?

Skoro uvek. Šlep kvada će biti potreban kako bi ste došli do određene lokacije i vratili se nazad, jer je kvad zabranjeno voziti po autoputu.

Šlep služba Beograd
Hitne intervencije

Siguran šlep kvada u Srbiji

Profi šlep služba Beograd nudi siguran i profesionalni transport svih vrsta i veličina kvadova na željenu lokaciju za offroad. Možemo trasportovati vaš kvad do bilo koje lokaciju u Srbiji i vratiti ga nazad za Beograd.

Takođe, tu smo i za svaku astistenciju i pomoć u neželjenoj situaciji sa vašim kvadom. Doćićemo po vašeg četvorotočkaša i odšlepati na bezbedno ili kod majstora.

Možete nas pozvati u svakom trenutku. Na usluzi smo Vam 24 sata, 7 dana u nedelji. Naši ljubazni dispičeri će odgovoriti na svako vaše pitanje i uputiti vas na najbolje rešenje.