Prevoz poljoprivrednih mašina

Transport i Prevoz poljoprivrednih mašina i vozila zahteva angažovanje profesionalne šlep službe za transport poljoprivrednih mašina. Zbog velikog broja vrsta i varijacija, težine i dimenzija poljoprivrednih mašina, ovaj posao treba prepustiti profesionalcima koji imaju iskustva u transportu i šlepu ove vrste tereta.

Ukoliko vam je potreban Prevoz bilo koje poljoprivredne mašine, velike ili male, možete kontaktirati Profi šlep službu. Mi smo eksperti u transportu i šlepu poljoprivrednih mašina. Garantujemo sigurnost svih poljoprivrednih mašina koje mi transportujemo.

prevoz poljoprivrednih masina
Sadržaj

Razlika između auto šlepa i prevoza poljoprivrednih mašina

Prevoz poljoprivrednih vozila se razlikuje u mnogo čemu od klasičnog šlepa automobila ili šlepa kombija i potrebno je dodatno se fokusirati na sigurnost u trasportu.

Poljoprivredne mašine su robusnije i zahtevaju drugačiji pristup. Neće se svaka mašina isto vezivati i transportovati, to najviše zavisi od dimenzija i vrste poljoprivredne mašine. Ukoliko je mašina velikih dimenzija potrebno je da se postavi signalizacija i osvetli.

Šlep poloprivrednih mašina je sličan usluzi šlepa tereta.

Neke poljoprivredne mašine kao što su traktori ili kombajn biće potrebno natovariti na šlep kamion ili prikolicu. Kod ostalih mašina pretežno se šlep vrši vučom, većina mašina i dodatne opreme je predviđeno za vuču i ima točkove i kuku, tipa, sejalice.

Šlep služba Beograd
Hitne intervencije

Samostalni prevoz poljoprivrednih mašina

Za prevoz poljoprivrednih mašina i opreme se najčešće koriste kamion sa silazećim navozom i prikolica, a retko klasičan automobil. Nije preporučljivo samostalno šlepati velike poljoprivredne mašine. Za bezbedan šlep je potrebno iskustvo kako bi se ispunili svi sigurnosni standardi.

Nažalost, vožnja i transport poljoprivrednih mašina u nebezbednim uslovima su jedan od najčešćih uzroka nesreće.

Većina automobila nije predviđena za šlep ili vuču poljoprivrednih mašina, nedostatak vučne snage i kočionog kapaciteta može dovesti do problema i havarije. Loše obeležena i osvjetljena mašina koje se šlepa može biti izuzetno opasna te je prava signalizacija neophodna.

Još jedan od razloga zašto ne bi trebali sami šlepati poljoprivrednu mašinu ili opremu je ta što su gume na agrarnim mašinama drugačije nego na automobilu. Usled šlepanja po lošim putevima može doći do cepanja gume na automobilu koji vrši šlep.

Upravljati vozilom koje vuče neki mašinu ili opremu za poljoprivredu je izuzetno teško i prostor za manevar je smanjen.

Uvek je bolje angažovati šlep službu za prevoz poljoprivrednih mašina i opreme, nego sami rizikovati i dovoditi sebe i drudge u opasnost.

Prevoz poljoprivrednih mašina - vrste mašina

Na kamion sa spuštenim navozom možemo da natovarimo mašinu do 7,5t. Ukoliko je mašina većih dimenzija angražujemo prikolicu. Za sve vučne mašine i opremu koristimo kamion sa silazćim navozom koji ima kuku. Ako je mašina teža od 7,5t angažujemo specijalnu prikolicu za transport poljoprivrednih mašina i opreme.

Uspešno vršimo:
Šlep i transport traktora
Šlep i transport kombajna
Šlep i transport sejalica
Šlep i transport motokultivatora
Šlep i transport kosilica
Šlep i transport cisterni za navodnjavanje
Šlep i transport berača
Šlep ostalih poljoprivrednih alata, opreme i dodataka

Posedujemo svu neophodnu opremu za vezivanje i obezbeđivanje mašina na šlepu. Vršimo transport novih i polovnih poljoprivrednih mašina. Celokupan transport je naša briga, a na vama je samo da nas pozovete.

Šlep služba za transport poljoprivrednih mašina

Šlep poljoprivrednih mašina je ozbiljna stvar i nikako ne treba olako shvatiti. Koliko puta smo čuli da je neko vozilo naletelo da loše osvetljen traktor ili neko drugo vozilo koji vuče nešto od opreme za poljoprivredu.

Zbog toga je angažovanje profesionalaca u šlepu poljoprivrednih mašina jedini pravi izbor. Ovo je najsigurnija opcija tasporta poljoprivredne mehanizacije jer je sama mehanizacija kompletno zaštićena i sigurna, mi odgovaramo za nju, i zato što su drugi učesnici u saobraćaju bezbedni.

Jedini sulov za šlep je da imamo dobar pristup mašini kako bi je utovarili ili zakačili za naše vozilo.

Uslugu šlepa poljoprivrednih mašina najčešće obavljamo na slodećim lokacijama:

 

Prevoz poljoprivrednih mašina cena

Cena prevoza poljoprivrednih mašina i opreme se obračunava prema pređenoj lokaciji i vrsti mašine koja se transportuje. Cena za transport kombajna ili sejalice neće biti ista. Za konačnu cenu je najbolje da nas pozovete ili pošljete poruku. Upit je besplatan.

Šlep služba Beograd
Hitne intervencije