Šlep oldtajmera

Šlep oldtajmera na teritoriji Beograda i Srbije.

Vlasnici starih i klasičnih vozila znaju koliko je bitno da motor, enterijer i eksterijer ostanu očuvani. Što manja kilometraža je pređena to je stanje motora i šasije bolje i vrednost je veća. Zato se oldtajmeri retko voze, već se povremeno pale kako ne bi zaribali. Voze u kontrolisanim uslovima, a ne po velikim saobraćajnicama gde su gužve.

Šlep služba Beograd puža uslugu šlepa i transporta starih i klasičnih automobila.

Ukoliko imate potrebu za šlepanjem i transportom vašeg oldtajmera na pravom ste mestu. Naši radnici su upoznati sa svim potrebama i normama sigurnosti za šlep klasičnih automobila. Koristimo specijalnu opremu koja neće oštetiti vaš auto i delove za koje se vezuje.

Koje vozilo je old tajmer?

Oldtajmer, vintage vozilo ili klasično vozilo je svako vozilo starije od 20 godina. Ovo naravno varira i nije uvek isto. Na primer Opel iz ‘93 godine i Mercedes iz šezdesetih, oba su vintage vozila ali Mercedes je oldtajmer. Pročitajte više na Wikipediji

slep oldtajmera
Sadržaj

Zašto je potreban šlep oldtajmera?

Oldtajmer ili klasično vozilo nije auto koji se koristi svaki dan, i ne bi trebao biti. Klasični modeli automobila su namenjeni za kolekcionare koji ih neće svaki dan voziti.

Kolekcionarska vozila su namenjena za izložbe i divljenje, te je povremeno paljenje i vožnja sasvim dovoljno kako bi vozilo bilo u perfektnom stanju.

Šlep oldtajmera je potreban jer ne želite da rizikujete i vozite vašeg ljubimca po gužvi gde neko može da ga ošteti. Što manja pređena kilometraža i korišćenje daje autu na ceni. Zato vožnja po gradskoj gužvi nije dobra zbog kreni stani vožnje, koja može oštetiti motor oldtajmera.

Opasnost od malog čukanja je takođe velika, poznavajući  saobraćaj u Beogradu. Vlasnici klasičnih automobila znaju da i najmanja šteta može drastično uticati na vrednost automobila, stres da ne spominjemo.

Zbog svih ovih rizika najbolje je angažovati profesionalnu šlep službu za transport klasičnih automobila koja će sigurno transportovati vašeg ljubimca.

Šlep služba Beograd
Hitne intervencije

Kada je potreban šlep oldtajmera

Šlep oldtajmera je potreban kada se učestvuje na nekom skupu vlasnika određenog automobila, izložbi ili sajmu, kao i na manifestacijama u inostranstvu i regionu.

Transport klasičnog automobila je potreban kada je lokacija izložbe daleko i kada je potrebno više od sat vremena vožnje u jednom pravcu.

S obzirom da su takvi skupovi održavaju najčešće u Beogradu, vikendom, pre podne, kada je lepo vreme i kada nema mnogo saobraćaja, vlasnici oldtajmera iz Beograda iskoriste priliku i voze svog ljubimca. Jer džabe sve, ako ne može da se uživa u vožnji takvog automobila.

Ukoliko je manifestacija udaljena, savet je da se angažuje firma za šlep klasičnog automobila, opet, sve zavisi od vlasnika, stanja automobila i vremenskih prilika.

Šlep oldtajmera u inostranstvo

Prilikom izložbi i skupova vlasnika old tajmera koji se održavaju u inostranstvu biće potrebno angažovanje šlep službe. Niko ne želi da vozi stotinama kilometara u jednom pravcu i ošteti auto. Mi vršimo i odvoz old tajmera u inostranstvo i transport nazad u Srbiju. Akcenat stavljamo na dodatnoj sigurnosti kada transportujemo klasične automobile.

Kako se ne šlepuje old tajmer

Klasične automobile ne bi trebalo šlepati na vuču. Ovo se odnosi na klasično šlepanje sajlom i na korišćenje vozila sa barilama. Ukoliko se vrši vuča old tajmera postoji mogućnost da dođe do oštećenja na motoru i šasiji, pogotovu ako se koriste tvrde veze.

Ukoliko je potrebno da se izvrši vuča na kratkoj relaciji onda je savet koristiti fleksibilne kaiševe za vuču, nikako rudu.

Profesionalni šlep oldtajmera

Za šlep kolekcionarskih automobila koristimo isključivo kamion sa silazećim navozom. Ovo je najbezbedniji način šlepa starijih automobila.

Za razliku od klasičnog auto šlepa u Beogradu i šlepa kombija šlep oldtajmera zahteva posebnu pažnju.

Ukoliko imate potrebu za trasportom vašeg klasičnog automobila, kontaktirajte nas, recite nam model i adresu. Postoji mogućnost usluge danas za danas, i rezervacije nekoliko nedelja ili meseci unapred.

Posedujemo svu neophodnu opremu za bezbedan transport i šlep old tajmera na bilo koju lokaciju u Srbiji, regionu i Evropi. Bezbedno i odgovorno!

Šlep služba Beograd
Hitne intervencije