Transport čamaca

Pored standardnih usluga šlepa, nudimo i uslugu šlepa i transport čamaca do marine ili hangara.
Transport čamaca se razlikuje od standardnog šlepa pre svega zbog veličine i težine samog čamca. Angažujemo specijalne prikolice za šlep čamca koje su dovoljno duge i široke kako čamac ne bi štrčao. Pramac i korito su kompletno zaštićeni.

Šlep i transport čamaca do hangara
Šlep i transport plovila do marine

Nudimo uslugu šlepa i transport čamaca i ostalih plovila na teritoriji Beograda i Srbije. Profi šlep služba Beograd će odgovoriti na sve vaše zahteve i bezbedno transportovati vaše plovilo na željenu adresu.

transport camaca
Sadržaj

Šlep služba za transport čamaca

Ukoliko imate manji čamac ili brodić na reci znate da je tokom zime preporučljivo vađenje iz vode i držanje plovila na suvom i natkrivenom mestu. Vađenje čamca iz vode tokom zime očuvaće kvalitet korita čamca i njegovu dugotrajnost.

Ukoliko nemate uslove da sami trasportujete čamac možete pozvati nas! Posedujemo svu neophodnu opremu za siguran šlep čamca i vađenje iz vode.

Šlep čamaca Beograd

Nudimo šlep čamaca na teritoriji Beograda. Postoji mogućnost samo šlepa čamaca ili i vađenja iz vode i šlepa. Šlep čamaca vršimo do i sa svih poznatih marina i pristaništa na Savi i Dunavu. Možemo transportirati čamce, glisere, dunavce, skutere na vodu.

Najčešća potreba za šlepom i transportom čamaca je na opštinama koje imaju izlaz na reku, kao što su:

Šlep služba Beograd
Hitne intervencije

Priprema za šlep čamca

Pre nego što se krene sa šlepanjem čamca neophodno je je izvaditi sve lične stvar iz čamca ili glisera. Takođe je bitno da svu opremu i stvari koje nije moguće bezbedno skladištiti i pričvistiti uklonite, kako usled vađenja iz vode, utovara i transporta ne bi došlo do štete prilikom pada.

Rezervoar čamca prilikom šlepa i transporta treba da bude prazan. Obavezno je istočiti gorivo pre šlepa. Istakanje goriva je i u vašem interesu, jer čamac i gliser koji je na ležarini ne sme imati gorivo u rezervoaru.

Od dužine i težine čamca će zavisi i vozilo za transport.

Za manje čamce, glisere i skutere na vodu do 1.700 kg angažujemo džip sa prikolicom.

Za plovila teža od 1.700 kg i sve do 6 tona angažujemo šlep kamion sa prikolicom.

Vađenje plovila iz vode

Možemo izvući vaš čamac ili gliser iz vode. Za to koristimo čekrk i sajle od kamiona. Izvlačenje plovila iz vode možemo obaviti isključivo ako ima obezbeđen prilaz kamionu. Većina marina i pristaništa ima neki sistem za izvlačenje plovila tako da izvlačenje možete verovatno da obavite i sa njima.

Transport glisera ili čamca

Sam šlep i trasport plovila kroz saobraćaj je veoma delikatan posao i zahteva izuzetnu koncentraciju i iskustvo. Prilikom utovara plovila na prikolicu je važan svaki korak i nikako ne treba preskakati.

U zavisnosti od vrste plovila zavisiće i način na koji će biti vezan i obezbeđen. Koristimo najkvalitetnije gurtne i sajle, kao i zaštitu broda i farbe od kontakta sa sajlama i prikolicom.

Brzina vozila tokom transporta plovila ne sme prelaziti 50 km na sat. Za veća plovila do 25 km na sat. Naši vozači su iskusni i verzirani u transportu glisera i čamaca

Garantujemo da će vaše plovilo sugurno i bez štete stići na željenu lokaciju

Šlep skutera za vodu

Šlep skutera za vodu možemo izvršiti prikolicom i tom prilikom se angažuje džip za vuču. Od broja skutera za transport zavisiće i tip prikolice. Ukoliko je u pitanju jedan skuter za vodu, onda klasičnoj prikolici. Šlep jet ski-ja je sličan kao i šlep motora ili šlep kvada sa tim što zahteva izvlačenje iz vode.

Bezbedan transport glisera

Kao što smo već rekli, šlep i transport čamaca i glisera je delikatan posao i ukoliko nemate iskustva ne preporučuje se da sami obavite šlep. Bolja opcija je pozvati profesionalnu firmu za šlep i transport plovila kako bi sve bilo u redu.

Ukoliko imate potrebu za šlepom i transportom vašeg plovila pozovite nas ili nam pošaljite upit preko kontakt forme. Naši ljubazni dispečeri će vam odgovoriti na svako vaše pitanje i dati okvirnu cenu.

Za određivanje cene transporta plovila potrebne su nam sledeće informacije:

  • Dimenzije plovila
  • Težina
  • Lokacija gde se nalazi
  • Da li je potrebno izvlačenje
  • Da li posedujete prikolicu
  • Lokacija gde se trasportuje
  • Specijalni zahtevi
  • Pređena kilometraža

Slike broda ili glisera će nam mnogo pomići da odredimo cenu, tako da nam i njih možete poslati.

Za konačnu cenu je najbolje da nas pozovete ili kontaktirate putem forme. Upit za cenu je besplatan.

Za šlep čamca ili glisera cena se obračunava po pređenom kilometru i pojedinačnih stvari kao što je vrsta broda, težina i oprema koja se koristi za šlep.

Šlep služba Beograd
Hitne intervencije